Sve o adminima što ste poželeli da znate…

In Lifestyle

Kao što znate, adminska titula je najviši stepen koji možete dostići u ovom skromnom fejsbuk CM svetu. Iskreno, moj put nije bio posebno težak. Počeo sam kao običan smrtnik poput većine igrača, da bih kroz 3-4 meseca dospeo na presto zvani ADMIN KING. Od tada se moje viđenje stvari umnogome promenilo, kako prema igrici tako i prema ljudima/igračima. Ali nećemo sada o tome. Želja mi je da vas upoznam sa radnjama koje se dešavaju BEHIND THE SCENES, jer postoje stvari koje vi ne vidite, već samo ono što vam se plasira 🙂 Da biste postali admin, nije nužno da imate puno zvezda, već i socijalnu inteligenciju (nekad nije obavezno, ali tad važe posebna pravila). Kada budete aplicirali za adminsko mesto, zapitajte se hoćete li umeti da se nekom od mudonja uvučete dovoljno duboko do dvanaestopalačnog creva, a možete ići čak i do pankreasa. Ako niste znali, masaže pankreasa su izuzetno popularne ovih dana.

Ko su bre ti admini?!

Pa, vidite ovako, ima nas raznih. Sto ljudi, petsto ćudi, dvesto sisa, ali i po koja pička (ako me razumete). Ima i harizmatičnih, zanimljivih, društvenih, dobročinitelja… A imate i one koji su nadrndani, prosti, nepismeni, glupi. Sve je to život, i da je drugačije ne bi valjalo. Neki su vam simpatični, neki malo manje, neki vam skaču po pičkinom živcu, neki po đoki, ali ipak ste osuđeni na njih. Idete tamo gde vam godi, jer toliko je grupa, da prosto možete da birate za svaki dan u nedelji po jednu. Niste se pitali nikada zašto je toliko grupa??? Prvo dođe do neslaganja među adminima, pa do raznih razjebavanja, da bi na kraju oformili frakcije. Neke grupe su se održale uprkos zdravom razumu i blok listi, a neke su otišle u sto pički materina. Prognani i nepravedno osuđeni admini stvorili su nove grupe u kojima se obećava bolji provod i zezanje, a vi prošli u svima kao bos po trnju. Na čelu svake grupe uvek je jedan admin glavni, iako svi kažu da postoji demokratija. Reći ću vam u poverenju, NEMA JE! Mnogi će se admini možda pronaći u ovom tekstu, pa će reći da ovaj Dragoš laže i da to nije tako, eto baš su oni drugačiji. Ne, svi smo mi isti! To što se vidi u objavama je naglancana iluzija sloge i ljubavi, a šta se dešava iza – ne želite da znate!

KLASIFIKACIJA ADMINA PO ZVUČNOSTI

Toliko je grupa da ne znam od koje da počnem. S obzirom da ste u više njih, sigurno ćete prepoznati svaku ličnost iz teksta. Obećavam da neću štedeti ni admine svoje grupe, a vi svi znate koliko sam nepristrasan i drugačiji.

MILJENICA ČLANOVA

To su adminke koje cvrkuću od jutra do sutra, ulepšavaju vam dan svojim prisustvom. Sve su tako mile, krhke, nežne poput snežnih pahuljica, da prosto svaki mužjak, bio napucan ili ne, želi da je sačuva od vetrometine. I tako ona cvrkuće, doziva, poziva, odziva do iznemoglosti, deli karte k’o Marija Terezija, smejulji se, i sve je ultra cool i pozitivno. Onda ide ono mjaukanje, awwww, mwaaaaaa, bebiiiiiii… I muški članovi svi srećni, valjda se nadaju da bi mogla dati pičke, jebem li ga… ali kako god, ide joj, i to jako dobro 🙂

CM MATICA KUČKA

Svaka adminka matica ima svoje trutove. Voli da je okružena muškarcima i prija joj njihovo društvo, sve dok joj duvaju u dupe. Kad prestanu, mrš iz košnice, crkni. Tako nastaju nove grupe, jer je matica odjebala truta ili više njih. Verovali ili ne, ratovi su se vodili zbog žena, pa posle recite da zbog pičke ne nastaju pizdarije. Nastaju! Ona voli da je glavna u svemu, voli da komaduje, prava je flert majstorica, gruba kad treba, nežna po potrebi, ne bi li pridobila retke karte nekog nespašenog i nesnađenog truta. Odlično joj ide, verujte mi na reč!

FLERTUŠA ADMINUŠA

Ove adminke su flert majstorice, svaka ženka bi im pozavidela na tome. Dovoljno je da stavi mig, svi doleću nešto da komentarišu. Pogotovo ako je u pitanju dvosmislen komentar tipa – IMAM DVE, biraj koju ćeš. Ili, recimo – danas sam u downu, ko će da me podigne. Ili još bolje – lutrija za dedicu, a ja bi taticu hehe 🙂 Naravno, muški deo se pomami, verovatno u želji da je podigne, ili da joj objasni čuvenu rečenicu – who’s your daddy?! Ali eto, ona je tu da animira masu, i snalazi se odlično. Inovativna je do bola.

PRVOBRANITELJKA

Uvek se nađe neka adminka koja se razume u sve, od potreba igrača, njihovih prava, do rešavanja sporova između njih. Glumi arbitra i ličnog konsultanta, daje savete kako prevazići konflikte, i prosipa muda za bubrege. Ona je zajebala i Aristotela – on da je čita, prevrtao bi se u grobu, jer ga je u prosipanju mudrosti ‘ladno nadmašila. Neko bi pomislio da je popila svu pamet sveta: sva je načitana, poznaje ljudsku ćud, ušla je u kosmički balans, i sada prosvešćuje smrtnike. Kada vidim njene komentare bacam peglu i to u mlazevima, ali kad vidim koliko fanova ima i koliko reči podrške dobija, onda me spopadne potreba da se samopovredim nekim tupim predmetom direktno u mozak!

AMATERKA, ali ne porn

Novopečena adminka koja dalje od keke, bebe, meeee, guge, gugu, hihi, huhu ne ume da sastavi. Ako je birana prema fondu reči animalnog jezika, definitivno nosi barjak među adminkama. Valjda kada se trude da budu ultracool, nekako to sve ispadne izvitopereno, pa verujem da se mnogi smeju njenim komentarima, al’ niko javno da joj kaže koliko je glupa. Možda to uskoro ja uradim, pošto kad mi na feedu izađe njen komentar, aplikacija mi sva zatrokira od količine novokomponovanog jezika koji jedino morka ili neka druga živina razumeju.

DRAMA QUEEN ADMIN

Da, imamo muškarca admina koji je drama queen, level PRO! Da može da dobije zvezdice na osnovu drame koju napravi u sekundi, zajebao bi i Sinketa koji ih ima 5 hiljada. VIP status mu je neminovan u adminskim krugovima zbog količine drame koju unosi. Dovoljna je jedna reč koja mu nije po volji da se uzjebe, i onda nastaje haos. Molba ne pali, samo ako se spustiš dovoljno nisko, ako me razumete, možda se i odljuti! Sve u svemu, admin koji mene uveseljava, bez obzira na nezgodan temperament.

PETAO ISTREBLJIVAČ

Ovaj admin je poznat po svojoj autoritativnoj i strogoj vlasti. Bilo kakvo neslaganje sa njegovim mišljenjem se sankcioniše izbacivanjem iz grupe, i objavom posle koje poželite da vas nema. Ume da bude prost, ali često je blagonaklon prema ženama. Žene ga obožavaju jer se osećaju zaštićeno pod njegovim tutorstvom i patronatom. Ljubitelj je žena, što se uglavnom i može shvatiti po njegovim objavama, ali bojim se samo da mu ne dođu glave. Nema lošu dušu, to se vidi iz aviona, al’ da bi zbog pičke posrnuo, BI! Većeg diktatora CM grupe ne videše! 🙂

HOTER KOJI SE PROSLAVIO

On je totalni autsajder koji je ipak uspeo. Počeo je tako što je objavljivao da ga niko neće u prijateljima, žalio se da ima male raidove i da ne može da pređe selo. Onda je nakupio masu za igranje, i u toku čekanja za kopanje, smarao ženke o njihovim bračnim i vanbračnim statusima i ponudama za upotpunjavanje istih. Kada je uvideo da mnoge žene kače SS svojih privatnih razgovora, brže bolje ih blokirao na vreme, da ne bio etiketiran kao CM manijak! Zaboravio je da chatovi ne mogu da se izbrišu, iako ne može da se odgovori na njih. I jednog dana mi samo iskoči taj i taj je postavljen za admina, a dostigao još u to vreme 2000 zvezda. E tada sam sebi rekao – ako taj pičkopaćenik može biti admin, mogu i ja 🙂

ADMIN KOJI SE NE SPUŠTA

Ovo je jedan gotivan admin, al’ često mu se desi da zaspe za telefonom u toku kopanja ili spuštanja, pa završi u svim mogućim grupama na stubu srama sa sve komentarom EXPLAIN ili KAKAV JE OVO ADMIN KOJI SEBI OVO MOŽE DA DOPUSTI! Sram ga bilo! 😛 Mnogi ga vole jer je vesele prirode, a i karakterističan je po slovu M na tastaturi koje šteka ili ga nema, pa koristi slovo N u zamenu. Šalu na stranu, bez njega bi u mnogim grupama bilo dosadno!

ADMIN KROTITELJ

Njegovo proglašenje za admina burno je propraćeno izbacivanjem iz neke druge grupe. U stanju je poznate spamere da smiri jednim smajlijem, i tamo gde neko drugi popije predavanje o pravima zaglavljenih igrača, on dobije nalepnicu sa srcima. Nema gde ga ne vole (osim u određenoj grupi, ali šta oni znaju), a adminke ga posebno obožavaju. Smiruje strasti bilo koje vrste, brzo i efikasno. Najpoznatiji je po izvesnom setu hotki koji kruži grupom, a koji niko nije video.

NOBLES ADMINI

Ovo su admini koji u svojim krugovima prijatelja nemaju obične igrače, ili ih dodaju po potrebi samo da im pošalju kartu pa ih obrišu. To su oni što sebe smatraju nadljudima u ovom svetu. Spinuju samo sa adminima svojih ili drugih grupa. Neki veri important pipl kompleksi ih opasno rade, al’ i dalje pate što nisu kao onaj… Znate koji?! Njih ne jebe ni lep ni uporan ni jebač, već Sinke!

 

MULJATORI

E ovih admina ima pun ku*ac. Svi bi da trejduju. Verovatno većinu igrača zanima odakle karte za lutrije, da li to admini izvlače, ili su u pitanju donacije, ili neka trampa. Vidite ovako, većina admina trguje, što svojim što tuđim kartama i trudi se da izvuče što veću korist za svoju grupu, ali i za sebe. Odmah da se ne lažemo, sopstveni interes često prevazilazi interese grupe. Tu dolazi i do pregovaranja koliko košta salata, ili šta se za salatu može dobiti. Uglavnom, glavna valuta je salata, nema veze što je već svi imaju, sve se pretvara u salatu i iz nje! Salata je osnovna građa i jedinica funkcije svih živih setova. Da li admini učestvuju u lutrijama drugih grupa?! Da, što sa svojim lažnim setovima, što sa tuđim. To je istina, ako kažu drugačije, znajte da lažu!

LJUBAV NAS SPAJA – ILI NE?

Uglavnom ne. Postoji ta netrpeljivost koju ne umem da definišem, ali valjda su neki sujetni, neki ljubomorni, neki prosto sebe smatraju boljim igračima, dok neki mešaju privatno i poslovno, odnosno igru shvataju kao život i sopstvenu teritoriju koju samo oni mogu da zapišavaju. Nešto jeste! Često su neki i prisustvovali tim svađama koje traju do iznemoglosti, i sve se naravno završi ružnim rečima. Verujte, bespotrebno… Ali svako brani svoja uverenja, stavove, grupu i igrače.

Da se ja pitam postojala bi samo jedna grupa sa adminima koji su dovoljno pismeni, koji poseduju socijalnu inteligenciju, a i koji umeju dobro da se zajebavaju! Nije sve u autoritetu, vlasti, moći, kartama, ima nešto i u ljudskosti, a to svi mi imamo, pa i gore navedeni admini. Ko se prepozna – prepoznao se, znači da je primećen na ovaj ili onaj način. Najgore je biti neprimetan i ne isticati se ni po čemu. Svi admini ipak zavređuju pažnju – neke sam pljuvao, neke nisam, uglavnom sam izneo svoj stav o tome kako ih ja vidim, ali ne mora da znači da se percepcija većine vas poklapa sa mojom. Kakogod, meni su upečatljivi i vredni utiska! Neko glupošću, neko harizmom, a neko bezgraničnim autoritetom!

 

FILOZOFIJA CM-a   

Na kraju, sve je jednostavno! Svaka grupa proklamuje sebe kao najbolju. Biće opušteno, zanimljivo, karata na izvol’te, ali ni u jednoj grupi ne kažu da možete proći kao bosi po trnju ukoliko ne poštujete tzv. zlatna pravila podjebavanja! Svi obećavaju brda i planine, lepo druženje, smeh, nova prijateljstva, ali niko ne govori da možda vama baš tu nije mesto i da niste dobrodošli. Ima vas istih u više grupa, i prosto je normalno da vam je neka draža od ostalih. I tako ste svuda da biste izvukli korist, jer naravno interes je večan a sve ostalo je nebitno!

Ako poželite da vas izbace iz neke grupe, dovoljno je samo da pitate admine zašto oni ne prikazuju svoje setove, dok se od vas rigorozno traže SSovi dvaput nedeljno. Mislim da ovaj fenomen neprikazivanja nije jasan ni samim adminima.