Istine i laži o Exit festu – kako smo se zajebali

In Lifestyle

ŠTA SU NAM REKLI

Poučeni iskustvima prethodnika, pokupili smo nekoliko saveta za Exit , da se bolje pripremimo.

Rečeno nam je da ne nosimo ništa bitno sa sobom, ili pak ništa toliko važno da nam ne bude žao kada nam obezbeđenje oduzme na ulazu. Obezbeđenje je gomila aždaja i bauka. Pipaju nedužne prolaznike, pretresaju uživaoce C vitamina i skidaju egzitaše do gole kože. U slobodno vreme sede na nagomilanom blagu od eksera, flašica vode i ruma, i raznoraznim oblicima trave i kamilice, umotani u dukseve koje ste poneli za svaki slučaj.

Bezbedan način za sakriti stvari od obezbeđenja jeste da nagurate sve što mislite da će vam trebati među sise /bruseve, ko nema sisa/ i u analne i druge otvore. Ipak, pažljivo sa tim, ti otvori vam mogu zatrebati, a te stvari treba posle pažljivo posisati.

Prašina je, rekli su, entitet sam za sebe. Ovo čudno mnogočlano biće toliko se razvilo prethodnih godina, da ima intelekt trocifrenog IQa, a jedini zadatak mu je da se zavuče u apsolutno svaki telesni otvor i maksimalno vas iznervira. Ako već niste zapušili analne otvore smotanim botaničkim produktima, prašina će to učiniti za vas. Preko nosa uvek možete staviti hirurške maske ili svetleće rupčiće, nemate pojma koliko je to efikasno. Inače rizikujete krvave noseve i zabetonirana pluća. Žene, ako ste kojim slučajem uporne da izgledate jebozovno pa ste se izdepilirale i planirate šorciće do pičke – zajebale ste se. Prašina ima tu osobinu da se zavlači u pore, a niko ne želi da izgleda kao da su ga obadi izujedali kad krenu upalni procesi.

Ponesite maramice, ponesite vlažne maramice, nemojte nositi torbe, potrpajte sve u džepove, lična karta obavezna, dugi rukavi i dugi nogavi takođe, a onaj duks za obezbeđenje može a i ne mora. Natpis MAMA, DOBRO SAM već ćete pozajmiti od nekoga na licu mesta.

Ne primajte vitamine od stranaca, ne daj Bože nečeg drugog. Držite se za ruke sa onim s kim ste krenuli, inače rizikujete da se izgubite. U silnoj gužvi, najmanji vam je problem ako vas neko deklariše kao pedera ili lezbejku zbog držanja za rukice.

U slučaju da se ne bojite prašine, ponesite kondome. Pošto je obezbeđenje strogo, najbolje je da ih namontirate još kod kuće.

KAKO SMO SE SPREMALI

Poneli smo ranac, a u njemu nema čega nije bilo: od alkohola i čaša, do orbit žvaka.

Alkohol smo kupili tri dana pre Exit festa. Za vreme zloglasnog festivala u prodavnicu preko reda nije mogao da uđe ni penzioner komunista laktaš, a redovi su bili sat vremena dugački. Ne daj Bože da se otreznimo čekajući.

Osim mužjaka koji redovno preskaču leg day, niko nije obukao ništa dugačko.

Da se ne bismo deklarisali kao seljačine, radije smo poneli pomagala pri disanju nego rizikovali maske ili fluorescentne rupčiće.

Sve zalihe za uživanje potrošili smo još na keju.

Svaki žbun i bandera propisno su zapišani.

Kondome smo zaboravili.

 

/ Exit / Rekli su da će biti bazen stage

 

ŠTA SE STVARNO DESILO

Gomila tapkaroša Pavarotijeve konstitucije nam se derala na uvo. A mi smo mislili da su to mitska bića koja je teško navatati.

Od kilometarskih redova do tvrđave ni traga ni glasa, tako da smo od držanja za rukice odustali odmah nakon mosta.

Od tri punkta za pretresanje i jedan za kartu, niko nas nije propisno ni za dupe uvatio. Tu smo se odmah malo razočarali. Bili smo nabrijani kao da smo u rat krenuli, kad ono jedno mlako ništa.

Pojava šljokičaste napućene ribe na ulazu je obećavala dobar provod, ali nakon toga sve je otišlo u kurac.

Rekli su nam da se ribe stranci krcaju oko toi-toia. Nismo bili lenji pa smo obišli svaku skupinu kabinica i zavirili oko svake, a bilo ih je na svakom ćošku. Od riba spremnih na akciju ni traga ni glasa.

Na main stageu smo se najviše zadržali. /Šta je sad bitno ko je gde svirao, program možete da skinete na sajtu./ Legenda kaže da tuda ima live akcije s nogu, potrebno je samo malo spustiti šorciće i uturiti ga s guza voljnoj ženki. Proverili smo, nijedna nije bila voljna. Osim da se potuče i da dozove obezbeđenje, i to na tečnom srpskom.

Pa, majku mu, gde su svi stranci nestali? Osim onog klinca što je nosao srpsku zastavu da mu je potpisuju, i par indijanaca sa perjanicom i mišićima a la Švarceneger. Kineze ne računamo, oni su i tako naši.

Sa tipičnim balkanskim njuškama, nismo mogli da izigravamo strance i mamimo romantične domaće dušice na po jednu partiju ispod tribina, ali videli smo da su mnogi pokušali. Od napora da progovore nematernjim jezikom toliko su se oznojili da im ni titula princa od Persije ne bi pomogla sa smuvaju ženke.

A ženke su sve odreda bila uniformisane: dopičnjaci u svim varijantama i sa što manje tkanine preko grudnog dela. Ne kažemo da je imalo šta da se vidi, ali trud je bio prvoklasan.  Skinuli su majice i svi mužjaci koji nisu imali da pokažu ništa osim sala.

Drugar je u očajanju pokušao da smuva nafrakanu matorku i doživeo iznenađenje: matorka nije bila željna mladog kurca. Samo nas je pitala imamo li eksere i produžila dalje.

Potražili smo spas u alkoholu, ali osim piva i Smirnoffa /to vam je isto pivo, samo s ukusom limuna/, ponuda je bila jadna. Džaba smo natankali kartice suvim zlatom, nije se imalo na šta potrošiti. Imali smo osećaj kao da smo do grada otišli, čak su i ekipe bile iste. Par princeza, par ludača, pijane kalašture na Karaoke stageu, i debeli lik koji se dokopao mikrofona pre zore.

Ma, ludilo.

Našli smo čitavu postaju MUPa na izlazu. Ni oni nas nisu pretresli.

 

Ovde se lepo spava
/ Exit / Ovde se lepo spava

 

KAKO SE ZAVRŠILO

Videli smo lika u bademantilu i likušu obavijenu žutim šatorom, i nabrijane vitezove u oklopima oko silent stagea.

Odspavali smo na reggae stageu i pri tom istetovirali pola travnjaka na licu. Tu je bila najbolja muzika.

Nisu nas nudili vitaminima, ni pičkama, a bogami ni onim drugim. Nismo našli izgubljene telefone, samo ličnu kartu lika smešnog imena. Nismo videli ništa od onoga što su nam obećavali, i niko se nije samoubio skokom s tvrđave. I ono malo stranaca što smo snimili, bolje da nismo.

Nakon mosta, taxisti su odlučili da nas za bagatelu provozaju kroz grad, baš kao da smo turisti. Otresli smo ono malo prašine s patika /da, i prašina nas je zaobišla, jedino dešavanje na Exit festivalu za koje smo bili sigurni da će nas propisno izjebati/ i peške krenuli kućama, bezbedno ušuškani u dukseve koje nam niko nije dirao.

Dogodine idemo opet!

Kratak pregled
Istine i laži o Exit festu - kako smo se zajebali
Naziv članka
Istine i laži o Exit festu - kako smo se zajebali
Opis
Alkohol, droga, sex, prašina, obezbeđenje, popunjeni telesni otvori i prazni džepovi - bili smo nabrijani kao da smo krenuli u rat. I sve smo promašili.
Autor
Ime izdavača
Man2Men
Logo izdavača