Erotska asfiksija – fetiš koji dovodi do ivice smrti

In Relationship

Možda većina vas zna, a možda i ne, da je ovo jedan od najsmrtonosnijih fetiša. Erotska asfiksija je čin u kojem se seksualno zadovoljstvo postiže ili podiže na viši nivo tako što se ograničava dotok kiseonika u mozak. To se uglavnom postiže davljenjem ili stezanjem vrata raznoraznim pomagalima kao što su konopac, najlon kesa ili celofan. Mnogi koji su ljubitelji ove vrste fetiša, često praktikuju da ih partner steže šakama oko vrata sve dok ne dožive seksualni vrhunac. Sličnost sa BDSM-om se ogleda u tzv. safe word, koja se izgovora onog momenta kada užitak prestane i kada partner dolazi do granice neizdrživosti, i tada se prestaje sa daljim davljenjem.

Koliko god ova vrsta fetiša većini delovala bizarno, praktikantima ovako rizičnog fetiša predstavlja izvor najvećeg zadovoljstva. Mnogi čak kažu da je osećaj tokom orgazma drastično intenzivniji ukoliko se primenjuje asfiksija. Verujem da su to probali samo oni hrabriji koji u tome vide izazov i satisfakciju u isto vreme.

AUTOEROTSKA ASFIKSIJA

Kao što i sam podnaslov kaže, autoerotska asfiksija je postupak u kojem osoba sama sebe guši u cilju postizanja seksualne satisfakcije. Ovakvu vrstu zadovoljstva uglavnom primenjuju muškarci i često bivaju žrtve sopstvenog fetiša. U toku masturbacije često koriste raznorazne metode asfiksije i upravo zbog manjka samokontrole ovakva vrsta zadovoljstva dovede do smrtnog ishoda. Bezbednije je primenjivati ovaj nekonvencionalni fetiš sa partnerom, pošto jedan od partnera kontroliše sam proces asfiksije, dok ukoliko se odlučite da ovaj čin izvodite sami, rizik je utoliko veći jer ste prepušteni samo sebi.

STRAH OD SMRTI PALI I UZBUĐUJE

Ova vrsta fetiša je opasna i to je svima jasno, ali pojedince koji ga praktikuju privlači baš iz razloga jer je usko povezan sa iznenadnom smrću. Ovakvo parafilično ponašanje se može naći i u stručnoj literaturi i smatra se seksualnim poremećajem. Do skoro se nije znalo niti pretpostavljalo da je ovakva vrsta parafilije česta, ali razrešavanjem mnogih misterioznih i bizarnih smrti došlo se do saznanja da je većina njih prouzrokovana erotskom asfiksijom. Savremena literatura obiluje informacijama o ovakvoj vrsti fetišizma i njenoj rasprostanjenosti.

ŽENE NISU IZUZETAK

U moderno doba, sve više žena je pristalica ovakve vrste seksualnog užitka. One se ipak odlučuju za erotsku asfiksiju uz prisustvo partnera. U sado-mazohističkim igrarijama, čin davljenja zauzima posebno mesto i često se sprovodi uz pomoć marame i kravate ili pak jastukom. Dame koje su praktikovale ovakvu vrstu seksa kažu da im se dešavalo da kratkotrajno izgube svest tokom davljenja i da je upravo taj momenat pojačao njihovo seksualno uzbuđenje i povećao užitak. Neretko se dešava i da dame budu te koje sprovode asfiksiju nad svojim partnerima jer sam već i izneo podatak da su muškarci brojniji obožavatelji ovakve vrste fetiša, čak 20 prema 1, u korist muškaraca, statistički gledano.

SAMOUBISTVO I MASTurBACIJA

Čak preko hiljadu ljudi godišnje umre od posledica autoerotske asfiksije tokom masturbacije. Samo u Americi je zabeleženo da godišnje umre od 500 – 1000 muškaraca ovakvom smrću. U zemljama Evrope je to malo manje zastupljeno, dok u Azijskim zemljama gotovo i da nije zabeležen broj žrtava. Forenzičari koji se bave ovakvim ubistvima ističu da porodice koje prijavljuju slučajeve samoubistava, često prikrivaju krucijalne dokaze o smrti svojih bližnjih zbog same specifičnosti fetiša a i sramote koju bi pretrpela porodica. Predmeti kao što su marame, konopci, kese ili kravate bivaju pronađeni nakon uviđaja u blizi mesta zločina ili naknadno neko od porodice prijavi da je predmet uklonjen pre dolaska policije jer obdukcija lako utvrdi kako je nastupila (nasilna) smrt.

Društvo je postalo svesno postojanja raznoraznih fetiša, kao i da nije sramota jasno i glasno govoriti o onome što nas loži jer na taj način nekada možemo i spasiti sebe o sopstvenog neznanja ili posledica nepromišljenog delovanja. Seks više nije taboo, iako mnogi i dalje to ne shvataju.

Kratak pregled
Erotska asfiksija - fetiš koji dovodi do ivice smrti
Naziv članka
Erotska asfiksija - fetiš koji dovodi do ivice smrti
Opis
Erotska asfiksija je fetiš o kojem se malo priča, čiji ishod neretko može biti i smrtonosan ako se ne primenjuje uz adekvatne bezbednosne mere. Podignimo svest o ovom fetišu!
Autor
Ime izdavača
Man2Men
Logo izdavača

2 Comments

Comments are closed.