Top 10 blogova koje redovno čitam

In My corner

Za ovo kratko vreme koliko vodim svoj blog,  ne mogu da ne primetim kvalitet pojedinaca koji se bave ovim pozivom duže od mene. Blogerski svet nije idealan, ali već sam pisao o tome. Postoji mnogo sujete, zavisti, ljubomore iako je tržište ogromno al valjda je lepše kad sam proždereš tortu nego je podeliš sa nekim. Kratko ovo radim, ali mislim da sam našao svoje mesto pod nebom u ovom blogerskom svetu, koji mi se ne dopada, ali prilagođavam se, dok jednog dana ne puknem i ne oteram u kurac sve one koji mi idu na nerve, što je sve izglednije da će se i desiti. Doduše ovaj tekst treba da bude usmeren na one ljude koje čitam, koji su mi i pored toga postali i prijatelji, makar samo online zasad, ali ko zna šta će još tu i biti. Voleo bih da mi niko ne uzme za zlo ako se ne nađe u ovom postu a možda očekuje, jer iako čitam neke od vas, ovde će se naći blogovi koje zapravo čitam češće jer mi se dopada njihov stil, ili su bliži mojoj sferi interesovanja.

Napravio sam listu onih čije mi pisanije drži pažnju i čije tekstove čitam do kraja bez da mi odlutaju misli pa pritisnem iks. Znam da znate o čemu govorim, pošto se i vama to dešavalo ne samo sa mojim tekstovima već i sa tuđim. I to je skroz u redu, jer nije moguće da vam se sve dopadne. Neko voli da čita o ajvaru i njegovoj pripremi, neko bi da prati blogerske priče o komšinicama i njihovim životima, neki od vas vole poeziju i autorske trenutke genijalnosti, a neko čak voli motivacione tekstove o širenju pozitivnih vibracija i orgazmičkim efektima istih… Ja ipak volim nešto drugačije, i to je moje pravo. U nastavku možete videti ko su blogeri čiji rad pratim i čime su zaslužili da se nađu na mom blogu.

 1. Blog Rokselanin kofer se nalazi na samom vrhu jer je to prvi blog na koji sam ostao duže od 45 minuta u kontinuitetu. Zašto?! Ovaj blog je prava riznica znanja u svakom pogledu. Istorija, kultura, običaji, seks, ljubav, kulinarstvo su samo neke od oblasti koje možete pronaći na njemu. Ukoliko se odlučite da ga posetite, obavezno svratite na stranicu ‘O meni’ jer ona predstavlja dušu ovog bloga a videćete i zašto… Sa moje tačke gledišta ovaj blog zaslužuje mnogo veću publiku od one koju ima za sada, ali verujem da će se u budućnosti to i desiti jer kvalitet nikada ne odumire već traje. Bićete bogatiji bar za jedan par neurona umesto što taj par potrošite čitajući o bundi od štavljenog Šumadijskog jazavca.
 2. Blog I Bog stvori raspuštenicu je jedan od blogova koji iako nije u fokusu mog interesovanja jeste mi održao pažnju na poseban način. Autorka ovog bloga na jedan iskren i realan način donosi svoje životne priče i kao takav meni jeste originalan. Blog je namenjenim svima koji žele da nauče ne samo o životu jedne raspuštenice već o životu jedne jake žene, i vođeni njenim pričama preispitaju svoj život i odluke. Slobodan sam da kažem da je autorka donela nešto posebno i drugačije na blogersku scenu i da se izdvojila iz mora razvedenih blogerki. Njene tekstove bih opisao u tri reči – iskreni, poučni, objektivni.
 3. Blog Grčki kutak je za sve one koji vole Grčku, njihova letovališta, kulturu, tradiciju, istoriju… Mene je oduvek Grčka fascinirala jer predstavlja kolevku evropske civilizacije. Na ovom blogu možete pronaći mnoštvo korisnih informacija o toj zemlji kao i našim ljudima koji žive tamo. Postoji mnogo tekstova o mestima koje možete obići i posetiti prilikom odlaska u Grčku, o vilama i hotelima koji pružaju izvanrednu uslugu kao i o njihovim znamenitostima i hramovima od istorijskog značaja. Preporuka svima pre odlaska u Grčku da svrate na ovaj blog.
 4. Blog DonMarkoC se našao na ovoj listi zahvaljujući aktuelnim temama koje autor obrađuje a tiču se modernih tehnologija i aktutelnog digitalnog sveta. Na blogu možete pronaći i tekstove koji se bave turizmom i zdravim životom jer i sam autor promoviše takve vrednosti kao stvar lične preferencije, što apsolutno pozdravljam. Možete naići i na po koji PR tekst ali autor argumentovano iznosi činjenice zašto je baš ta usluga ili taj brend zaslužio da se nađe na njegovom blogu.
 5. Blog Marat M’saev Daan je namenjen ljubiteljima poezije ali i onima koji žele da nauče na koji način mogu objaviti knjigu. S obzirom da je autor bloga objavio više svojih knjiga, daje praktične savete kako to učiniti na najbolji mogući način. Iako nisam ljubitelj poezije, njegove pesme mi jesi privukle pažnju iz razloga što nisu nastale kao trenutak genijalnosti autora. Svaki stih ima smisao, svaka strofa ima poruku i ono najvažnije, pesma ima dušu. Na ovaj blog sam naleteo sasvim slučajno, a kasnije otkrio da autor ima i svoj YT kanal koji ne podrazumeva mlaćenje prazne slame već daje konkretne primere na zadate teme! Posetite ga svakako.
 6. Blog Ivana Živanić je namenjen ljudima koji se bave pisanjem i digitalnim marketingom uopšteno. Ona je nova blogerka ali je drugačija od ostalih po samom stilu pisanja koji je prilagođen širim narodnim masama. Kratko, jasno i  koncizno bez previše palamuđenja a i sa dosta korisnih saveta. Tekstovi su smisleni i iz njih možete dosta naučiti, a nisu ni uobičajeni jer se vidi lični pečat autorke koja nije klasnična copy-paste blogerka kao većina koje se bave tom tematikom.
 7. Blog AleksandraNM je namenjen onima koji su ljubitelji lepe pisane reči i stava. Mnoštvo je literarnih blogova ali ovaj sam izdvojio jer autorka iznosi jasan stav o onome o čemu piše i to na nesvakidašnji način. Njene tekstove bih mogao da prepoznam u moru tekstova jer poseduje poseban stil kojim piše i to je ono što je izdvaja od većine, a to nije mala stvar. Njeni tekstovi nisu limunada, već morate malo i da uključite mozak dok ih čitate. Biti autentičan u svojim pisanijama je prava retkost a ova autorka to i jeste!
 8. Blog Marija Klasiček je za one koji vole tekstove koji predstavljaju oportunistički pogled na izopačene pojave savremenog društva. Autorka piše o tome bez dlake na jeziku i sa puno sarkazma, i to je stil koji lično ja preferiram. U svakom od tekstova dominira bitchy stav koji je potkovan činjenicama i možda baš to čini tekstove još zanimljivijim i interesantnijim.
 9. Blog Pišem, dakle postojim je jedan od onih na koje ne svraćam toliko često ali ipak svratim. Nekako u tekstovima autora uvek pronađem deo sebe, ili se bar zapitam zašto je to tako. Svaki tekst autora u čitaocu budi želju za diskusijom na zadatu temu i to je možda što ga diferencira od ostalih. Tekstovi na blogu se uglavnom bave političkim pitanjima ali kroz prizmu jednog sasvim običnog čoveka i način na koji on to posmatra.
 10. Blog Opuštencija sa Zojom je blog na kojem možete biti satima i da vam nikada ne dosadi. Priče koje autorka piše su naša nezaobilazna svakodnevica. Njeni tekstovi su puni pozitivne energije i uvek su realni. Nisu namenjeni onima koji život gledaju kroz ružičaste naočare jer autorka na jedan interesantan način donosi realnost sveta. Otvorenost i širokoumnost je nešto čime odišu njeni tekstovi i to jeste njihov kvalitet. Svratite na njen blog i shvatićete o čemu govorim!

Došli smo do samog kraja, ima tu još par blogova na koje svraćam mestimično ali oni će biti tema nekom drugom prilikom. I da, bez sujete i komentara tipa što mene nema, ja te čitam a ti mene ne čitaš… Ima vremena, naćićete se na mom blogu kad poželim da napišem nešto tako, između ostalog ukusi se menjaju, pa ne znači da ću ove blogove koje sada čitam čitati i u budućnosti!

PS. Miljane, tebe nema ovde! Bojim se ako preusmerim masu na tvoj kliktabilni blog da će pasti, a posle ćeš morati da ga dižeš… O tebi i tvom blogu ću drugom prilikom, kada budeš manje popularan 😉

Kratak pregled
Top 10 blogova koje redovno čitam
Naziv članka
Top 10 blogova koje redovno čitam
Opis
Zašto me je baš privukao određeni blog i zašto sam se zadržao na njemu... Top 10 blogova na koje redovno svratim i kvalitetno provedem vreme čitajući ih.
Autor
Ime izdavača
Man2Men
Logo izdavača

8 Comments

 1. Hvala od srca Dragoše što me izabra u tako velikom moru blogera <3 <3

 2. Nekako sam računala da će lokal-patriotizam da proradi pa da budem barem na jednom od prva tri mesta… ali, eto… 🙂 Šalim se, sjajan ti je izbor… i ovo je uvek klizav teren a svako ima pravo na svoj izbor i baš zato što svi volimo nešto drugo toliko blogova može i da opstane. Veliko je nebo virtuelno. Nekoliko puta sam za neke izazove sastavljala omiljene – i uvek sam imala utisak da će se neko naći povređen. Zato ti svaka čast na iskrenosti, izbor dobar… šarolik. I kako kažu sto ljudi sto ćudi… moj dragi ima i dodatak, koji ovde neću dopisati jer malo nepristojan… a nekad i netačan…

  • Komšinice moja, moram da te vodim na kafu pa da se ispričamo natenane ☺

 3. Slučajno naleteh na tekst. Realan i jasan. Hvala na čitanju mog bloga i na to tome što si me uvrstio u ovo sjajno društvo. 🙂

  • Marko meni je bila čast da te podelim na svom blogu!

Comments are closed.